Wat een fun, volwassen worden…

Terug in de tijdAls kind denk je daar aan zo van: “Hé! dan kan ik dat doen, en zus doen, maar áls je dan eenmaal volwassen bent, word je ermee geconfronteerd dat dus niet álles kan. Als kind denk je : als ik later groot ben, ga ik trouwen met de vrouw van mijn leven. We krijgen kindjes samen en gaan veel leuke dingen doen. Maar ook dan kom je dingen tegen die erg tegen vallen als je groot bent. Als je volwassen bent, kom je er achter dat zulke dingen bijna niet meer mogelijk zijn en dat het een harde wereld is.

Als kind creëer je dat eigen, veilige plekje waar je naar toe gaat als het even tegen zit. Of als er niemand voor je is. Als je dan groot bent, denk je: zo’n plek heb ik thuis, maar ook dat valt soms heel erg tegen.

Soms denk ik: “Kon ik maar terug in de tijd, en weer kind zijn. Lekker spelen met auto’s of poppen. Gewoon een veilige plek hebben waar er dan wél iemand voor je is om je te troosten als dat zo nodig is”.

Terug in die tijd waar je nog onbezonnen en onbezorgd met de buurtkinderen kunt spelen, lekker zwemmen in de sloot, of schaatsen! Als kind kan het allemaal, maar als volwassene valt het soms zwaar tegen om dat te doen. Er wordt van je verwacht dat je wel overeind blijft in een wereld die hard kan zijn; dat jij je wel “groot” houdt….

Als volwassene kom je dingen tegen waar je nooit bij stil hebt gestaan als kind. Als volwassenen moeten wij soms keuzes maken die wij niet willen maken.

Kon ik maar terug naar die tijd, dat alles zo simpel was, alleen op het school gaan na dan. Waar je als kind denkt: later ga ik trouwen! Waar je later als volwassene denkt: waarom ben ik toch ooit getrouwd! Waar je als kind denkt: Ik wil dit meemaken, én dat, en dát… Waar je als volwassene later denkt: Waarom overkomt mij dit? Dit wil ik niet meemaken!

Terug in de tijd...

Terug in de tijd

Als kind kijk je tegen volwassen mensen op, maar als je volwassen bent, denk je: oh was ik nog maar zo jong. Als kind denk je dat alles op rolletjes gaat lopen en dat jij de touwtjes in handen hebt. Maar nee, ook dat is niet geheel waar. Soms word je gewoon geleefd en gaat alles verkeerd . De leuke dingen die jij als kind in je hoofd had om met je vrouw te gaan doen, ook daar komen maar een paar dingen van uit.

Als kind maakte je met buurtkinderen een afspraak en die belofte kwam je na. In een” volwassen wereld” gaat dat vaak anders, en worden beloftes niet nagekomen. Als kind denk je oud te worden met je droomvrouw en voorál gelukkig. Als volwassen man kom je er achter dat ze in een andere wereld leeft. De route naar elkaar toe is even zoek en er is geen TomTom die dan de weg voor jullie terug vindt. Groot zijn betekent vooral vaak keuzes maken tussen goed en kwaad, tussen tranen en een lach om het met elkaar fijn te houden, zodát je samen oud kan worden zoals je dat als kind dacht te gaan doen!

Zoals een ieder in tijden van ziekte of verdriet of problemen, zou ik er soms er helemaal niet meer willen zijn, omdat het leven soms best heel moeilijk is.

Terug in de tijd…

Ach kon het, af en toe, toch maar even…. Terug in de tijd!

Terug in de tijd

Ga naar de facebook pagina van Langedijkers en vind het leuk!

Geef een reactie

error: Content is protected !!