Training voor ervaren opvoeders van start
Home-Start Noord-Kennemerland is voor Langedijk op zoek naar vrouwelijke en mannelijke vrijwilligers.

Voor de zomervakantie start Home-Start Noord-Kennemerland een nieuwe vrijwilligerstraining . Home-Start is op zoek naar ervaringsdeskundigen, omdat eigen ervaring met opvoeden van kinderen heel waardevol kan zijn voor andere gezinnen die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vrijwilligers van Home-Start bieden op vriendschappelijke basis steun en praktische hulp aan gezinnen met kinderen van 0-14 jaar. Als vrijwilliger kom je gedurende een jaar wekelijks een dagdeel bij een gezin. Je bent een luisterend oor, vraagbaak en vertrouwenspersoon voor ouders. Soms fietsen of voetballen met de kinderen, een andere keer lees je voor of help je met huiswerk. Door jouw aanwezigheid haal je druk van de ketel. In zes bijeenkomsten word je voorbereid op jouw inzet als vrijwilliger in een gezin.

Maaike van Home-Start: “In de krant stond een interview met de coördinator en dat verhaal sprak me aan. Daarom heb ik me toen aangemeld als vrijwilliger. Na de training ben ik meteen van start gegaan. Ik zie mezelf als ‘een goede buurvrouw die langskomt’. We gaan een stukje lopen, drinken een kopje thee, doen boodschappen. Daarnaast bied ik een luisterend oor; dat geeft de basis voor een vertrouwensband. Als vrijwilliger groei je met een gezin mee. Samen met het gezin probeer ik hun eenzaamheid te doorbreken, contacten te leggen. Ik ben er zowel voor de ouders, maar ook voor de kinderen. Kinderen in de basisschooleeftijd vinden het vaak fijn als ik tijd voor ze neem. Samen een spelletje doen, kletsen over hoe het gaat op school. Steeds weer ben ik verrast wat je samen kunt bereiken. Leuk dat er nu ook steeds meer mannen Home-Start vrijwilliger zijn. Zij hebben soms net een ander inzicht en zijn daardoor van toegevoegde waarde in het project.”

Wil je ondersteuning bieden aan gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0-14  jaar, dan is het programma Home-Start passend voor jou. Naast waardering krijg je ook ondersteuning door het volgen van de training, intervisie, themabijeenkomsten en professionele begeleiding. De training duurt zes avonden en gaat in juni weer van start. Heb je opvoedingservaring, kun je goed luisteren, heb je belangstelling voor anderen en zou je graag een gezin (weer) op weg helpen? Meld je dan snel aan!

Home-Start is onderdeel van Humanitas Noord-Kennemerland. Bel voor informatie: 072- 540 1800 of kijk op www. home-start.nl.

Training voor ervaren opvoeders van start

Langedijkers Facebook

Geef een reactie