Uitnodiging project Hands-On! Leren door te doen

Op donderdag 30 november vindt tussen 11.00 en 12.00 uur de feestelijke opening plaats van het Langedijkse innovatieproject Hands-On! op de Mariaschool in Noord-Scharwoude. Doel van Hands-On! is dat leerlingen van groep 8 aan hun taal-, reken-, en studievaardigheden werken via concrete praktijkervaringen. Bijvoorbeeld door bedrijven te bezoeken.

Tijdens de opening blikken groep 8-leerlingen terug op de eerste weken van het project en vertellen over hun ervaringen. Ook zijn leerkrachten, begeleiders, ouders, opa’s en oma’s zijn aanwezig.

Innovatieproject Hands-On!

Op 2 november zijn de tien basisscholen in de gemeente Langedijk het innovatieproject Hands-On! gestart, een pilot die tot mei 2018 duurt. Het project wordt één schooldag in de week aangeboden in één klaslokaal op twee scholen: De Koolvlet (regio Zuid) en de Mariaschool (regio Noord. De leerlingen gaan tijdens Hands-On! aan de slag met vier concrete thema’s: voeding, groen, milieu en techniek. Als eerst was het thema voeding aan de beurt.

Leren door te doen

Kinderen leren op verschillende manieren. De basisscholen in Langedijk merkten dat een deel van de leerlingen vooral leert door te doen. “Door er als scholen een gezamenlijk project van te maken, voorzien we elke week in de onderwijsbehoeften van deze leerlingen. Ze kunnen laten zien waar ze goed in zijn. Dat motiveert”, aldus projectleider Mariska Bouwer. “Bedrijven uit de regio die werkbezoeken willen organiseren, zijn overigens van harte welkom. Zo kunnen we Hands-On! blijven voortzetten!”

Samenwerkingsproject

Hands-On! is een samenwerkingsproject van de tien basisscholen in Langedijk, het samenwerkingsverband Passend primair onderwijs Noord-Kennemerland en de gemeente Langedijk.

Praktische informatie

Wat? Opening innovatieproject Hands-On!
Wie? Kinderen, ouders, opa’s, oma’s, leerkrachten, bestuurders, intern begeleiders, belangstellenden en pers
Waar? Mariaschool. Tulpenstraat 2, Noord-Scharwoude
Wanneer? Tussen 11.00 en 12.00 uur
Meer weten? Mail naar: handsonlangedijk@gmail.com

Uitnodiging project Hands-On! Leren door te doen

Langedijkers Facebook

Evenementen Upcoming Langedijk – Evenementen Alkmaar –

Evenementen Bergen – Evenementen Heerhugowaard – Evenementen Schagen

Geef een reactie