Van varen, naar rijden en tòch weer naar varen, maar dan anders …

Broek op Langedijk – Twee generaties garage Beemsterboer, bijna 100 jaar een vertrouwd garagebedrijf aan de haven van Broek op Langedijk sluit haar deuren. Maar onder het dak bruist het al weer van de nieuwe energie.

De gebroeders Beemsterboer namen het bedrijf destijds over van hun vader, die op zijn beurt het bedrijf decennia daarvoor had overgenomen van een scheepstimmerman. De techniek ontwikkelde zich razend snel en Langedijk ging met zijn tijd mee; de vaarpolder werd immers een rijpolder en de vraag naar automobielen werd groter dan de vraag naar vaartuigen.

Gelegen aan de haven, dichtbij de sluis en naast het prachtige laatste deel van het Rijk der Duizend Eilanden vraagt een dergelijke locatie vandaag de dag wederom om een invulling passend bij de tijdsgeest en aansluitend bij de omgeving. Deze zonnige zomer liet dat goed zien; dagelijks passeerden  tientallen vaartuigen de sluis. Niet met kolen in de schuit, zoals vroeger, maar met mensen die een dagje genoten op het water. De vaarpolder wordt weer gebruikt waar ze voor bedoeld is, namelijk: varen!

Deuren open voor het varen van de toekomst

De bedrijfslocatie aan de haven van Broek op Langedijk gaat wederom met zijn tijd mee. Op 15 september opent een nieuw bedrijf ‘Ruys scheepstimmerwerken’ zijn deuren. Deze jonge ondernemer, Emile Ruys (29 jaar), verstaat het vak van het oude ambacht als scheepstimmerman en combineert dit met de nieuwste technieken op het gebied van elektrisch varen. Varen, maar dan anders. Lekker stil en beter voor het milieu.

Bij Ruys Scheepstimmerwerken kunt u terecht voor alles op het gebied van klassieke scheepsbetimmering, jachtbouw, restauratie, renovatie,  stalling en onderhoud van uw schip.  Maar daarnaast is deze ambachtsman erkend dealer en installateur van diverse elektrische aandrijving mogelijkheden, zodat u klaar bent voor het zorgeloos varen van morgen. Voor meer informatie www.ruysscheepstimmerwerken.nl

Van varen, naar rijden en tòch weer naar varen, maar dan anders …

Langedijkers Facebook

Evenementen Upcoming Langedijk

Een bericht plaatsen? Klik op deze link en stuur in!

Geef een reactie

error: Content is protected !!