Verhalen Halen 2018: Negen auteurs op een podium

Langedijk, 21 september 2018 – Op zaterdag 6 oktober 2018 om 20.00 uur treedt een negental auteurs voor het voetlicht in de Kooger Kerk in Zuid-Scharwoude. Dit zijn: Sjef van Esch, Aris Bouwens, Lousette Blekendaal, Afra Beemsterboer, Ben Wansink, Jurriaan Klomp, Thea Houtenbos, Marina Wiegel en Wim Meyles. Samen zetten zij een avond in elkaar met authentiek werk, dat zij speciaal voor deze gelegenheid hebben geschreven.

Het Langedijker auteursfestival Verhalen Halen 2018 beleeft dit jaar zijn vierde editie. De vorm van het evenement is aan verandering onderhevig. In 2015 zaten de auteurs verspreid door het dorp, van Oudkarspel tot Sint-Pancras. Het jaar daarop kropen ze al wat dichter bij elkaar in Noord-Scharwoude. Voor de derde editie werden de auteurs getest op hun plankenkoorts. Ze stonden op het podium van De Binding. Voor individualistische kunstenaars, wat schrijvers zijn, is dat samenzijn ze goed bevallen. Dit jaar zitten ze weer op een kluitje. De spandoeken in het dorp zeggen het: de auteurs nodigen u van harte uit om naar hun werk te komen luisteren. De gratis entree mag geen belemmering zijn.

 

Thema Seizoenen

De organisatoren van Verhalen Halen, Marieke Neesen van Lief Langedijk en romanschrijfster Afra Beemsterboer gaven de auteurs een opdracht mee: gevraagd werd een verhaal of gedicht aan te leveren binnen het thema seizoenen. Dit nieuwe aspect van het verhalenfestival levert een uiteenlopend programma op.

 

Thema Op reis

In het Verhalen Halen-boekje, dat sinds 2016 deel uitmaakt van het festival, wordt voor de derde keer volgens een thema gewerkt. In deze bundel nemen de schrijvers u mee op reis. Het boekje is weer exclusief en gratis te verkrijgen op de avond zelf.

 

Sfeer

Wat de organisatoren bedoelen met dat elk verhaal zijn eigen kleur heeft, zult u op de avond zelf beleven. De romantische locatie brengt al zijn eigen sfeer mee. Daardoor krijg je al zin in verhalen en gedichten. Als de welgekozen woorden vervagen in de akoestiek van de kerk, worden ze opgevolgd door zang en muziek van singer-songwriter Peggy van Ligten.

Ron Wolters zorgt ervoor dat de geheel verzorgde avond soepel verloopt. Wilfredo’s keuken zorgt voor hapjes en drankjes, die u gratis worden aangeboden door Lief Langedijk.

 

Wilt u na afloop van het evenement meer weten van de auteurs en hun werk? Zij staan u graag te woord en ze zetten met genoegen een handtekening in het boek dat u van hen koopt.

 

Kijk ook op www.lieflangedijk.nl onder het subkopje evenementen en op de Facebook-pagina van Verhalen Halen.

Verhalen Halen 2018: Negen auteurs op een podium

Langedijkers Facebook

Evenementen Upcoming Langedijk

Een bericht plaatsen? Klik op deze link en stuur in!

Geef een reactie

error: Content is protected !!