Vrijwilligers met opvoedervaring gezocht

Humanitas Noord-Kennemerland is voor de locaties Alkmaar, Langedijk, Heiloo en Heerhugowaard op zoek naar vrijwilligers m/v voor het project Home-Start. Home-Start is er voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0-14 jaar  en voor Langedijk van 0-6 jaar, die tijdelijke een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Als vrijwilliger kom je gemiddeld een jaar lang, wekelijks een dagdeel bij een gezin thuis en heb je alle tijd voor ouder(s) en kind(eren). Veel gezinnen die zich aanmelden ervaren weinig steun uit hun netwerk en vinden het heel waardevol dat er wekelijks speciaal iemand voor hen langs komt. Het doel is dat het zelfvertrouwen en de draagkracht van de gezinsleden groeit zodat ondersteuning na ongeveer een jaar afgebouwd en afgesloten kan worden.

Als vrijwilliger ben je er helemaal voor ouders en de kinderen, door jouw aanwezigheid haal je de druk van de ketel en breng je rust in het gezin. Vrijwilligers van Home-Start krijgen een stevige ondersteuning in de vorm van training, intervisie, themabijeenkomsten en persoonlijke begeleiding.

De  vrijwilligerstraining  van 6 bijeenkomsten gaat van start in oktober/november op de donderdagochtenden  op het kantoor van Humanitas in Alkmaar en/of de maandagavonden in het Gemeentehuis in Heerhugowaard.

Voor informatie: neem contact op met een van de coördinatoren van Home-Start, Annemieke de Boer: 06 125 57 280 of kijk op www.home-start.nl voor meer informatie.

image003

Vrijwilligers met opvoedervaring gezocht

Langedijkers Facebook

Geef een reactie

error: Content is protected !!