Weer helemaal OPEN en NIEUWE tentoonstelling

 

Kunstuitleen Alkmaar gaat weer helemaal OPEN!

Vanaf 2 juni starten we met een NIEUWE tentoonstelling. Hein Vandervoort laat schilderijen zien die gebaseerd zijn op fragmenten van o.a. oude polaroidfoto’s.

Zo is er een serie lampen, lampen welke uit de achtergrond van b.v. familieportretten of andere huiselijke situaties afkomstig zijn. In de oude polaroidfoto’s vervullen deze lampen een onopvallende rol, toevallig aanwezig. In de schilderijen worden ze tot hoofdonderwerp gemaakt, in beperkt kleurgebruik, op een directe schilderwijze. Gekozen om hun uiterlijk, om de een of andere reden aantrekkelijk. Soms tuttig, ronduit lelijk. Eenmaal op doek functioneren ze aan de muur als “wandverlichting”.

Naast de schemerlampen is er een serie kleinere werken met anatomische onderwerpen, halve portretten, schilderijen waarop een beweging of handeling lijkt plaats te vinden. Ook deze werken zijn fragmenten van fotobeelden. Het gaat Vandervoort om de wijze van schilderen in combinatie met het beeld. De werken ontstaan vaak in een sessie. Hij schildert ze over oudere doeken waardoor een grove structuur deel is van het beeld.

 

De tentoonstelling is te zien t/m 5 juli in de expositieruimte van de kunstuitleen aan Bergerweg 1 van maandag t/m vrijdag van 9 – 17 uur, zaterdag van 12 – 17 uur en zondag van 14- 17 uur.

Je bent hierbij van harte welkom.

Weer helemaal OPEN en NIEUWE tentoonstelling

 

Weer helemaal OPEN en NIEUWE tentoonstelling

Langedijkers Facebook

Evenementen Upcoming Langedijk

Een bericht plaatsen? Klik op deze link en stuur in!

Geef een reactie

error: Content is protected !!