Wekelijks 1 stap – Deel 2

Kerstvakantie is voorbij, tijd voor actie.

Wekelijks 1 stapDe schoolvakantie is weer voorbij. De hoogste tijd om de balans van de Kerstvakantie op te maken. Ook mijn vakantie is weer voorbij en ik ga vanaf vandaag weer aan het werk in mijn praktijk. In mijn vakantie kreeg ik van meerdere cliënten berichten dat ze ineens veel aangekomen waren. Ze baalde ontzettend en vroegen zich af of alles nu voor niets was. Nee natuurlijk niet. Want al die kilo’s die je tijdens de feestdagen aangekomen bent is niet alleen maar vet. Vaak zit daar ook veel vocht bij.  Je eet anders (o.a. meer zout) met de feestdagen, je beweegt minder en je drinkt minder water. Kan gebeuren. Nu tijd om de mouwen op te stropen en ermee aan de slag gaan. Problemen zijn er om op te lossen.

De stap voor deze week.

Drink zes tot acht glazen water per dag. Ons lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Dagelijkse aanvulling van water is daarom nodig. Ongeveer 1,5 liter water heb je per dag nodig om je vochtpeil op orde te houden. Dit moet wel gewoon water zijn, koffie, thee of andere drankjes tellen niet mee. We hebben geen mechanisme in ons lichaam zitten die de koffieprut kan splitsen van het water. Wil je afvallen dan heb je dagelijks ca. 2 liter water per dag nodig. De afvalstoffen die vrijkomen bij het afbreken van vetcellen, binden zich uitsluitend aan water. Drink je dan te weinig water, dan kun je hoofdpijn krijgen.

Opbouwen

Mocht je niet gewend zijn om water te drinken, dan kun je het water drinken opbouwen. Begin vandaag met drie glazen water. Houd dit drie dagen vol en gebruik dan 1 glas water extra. Doe dit weer drie dagen en dan glas 5 erbij tot je op de zes of acht glazen per dag zit. Houd je niet van water? Pimp je water dan met wat fruit, gember of verse kruiden. Succes en laat het je smaken.

Tip

Plastic waterflesjes die je in de supermarkt kunt kopen zijn voor eenmalig gebruik. Drink je hier vaker uit, dan krijg je veel bacteriën binnen en ook een deel van het plastic komt met je drinken naar binnen. Dit plastic kan op den duur je hormonen ontregelen. Koop een BPA vrij flesje met een zeefje erin. Zie mijn flesje met frambozenwater voor vandaag op de foto.

Veel succes en mocht je vragen hebben dan hoor ik het graag.

Groetjes, Bea Pols, voedingscoach en gewichtsconsulente.

Wekelijks 1 stap – Deel 2

Langedijkers Facebook

 

Geef een reactie

error: Content is protected !!