Wie wordt de nieuwe busvervoerder in Noord-Holland Noord vanaf medio 2018?

Tot vandaag konden vervoerders zich inschrijven voor de aanbesteding openbaarvervoerconcessie Noord-Holland Noord. Deze nieuwe concessie gaat in op 22 juli 2018 en is voor de duur van 10 jaar. In totaal hebben 4 bedrijven zich ingeschreven: Arriva, Connexxion, EBS en Syntus. De komende weken beoordeelt de provincie de ingediende biedingen zorgvuldig.

De provincie wil niet alleen meer reizigers in de bussen, maar ook meer tevreden reizigers. Om dat te realiseren zijn diverse eisen gesteld aan de biedingen: maatwerkvervoer dat beter en flexibel kan inspelen op de behoeften van reizigers, snel en vaak waar veel vraag is en een passend aanbod waar de vraag laag is. Daarnaast wordt ook gekeken naar duurzaamheid (geluid en minder uitstoot van vervuilende stoffen), materieel en comfort, het op tijd verstrekken van de juiste informatie en het borgen van goede klantcontact mogelijkheden.

Duurzaamheid en betaalgemak

De provincie vindt duurzaamheid belangrijk. Daarom heeft ze in de eisen een stapsgewijze transitie naar Zero Emissie opgenomen. Dit betekent dat uiterlijk in 2025 alle nieuw in te stromen bussen emissie-vrij zijn. De vervoerder wordt ook gevraagd zich voor te bereiden op nieuwe betaalsystemen, zoals betalen met de smartphone en bankpas.

Gedeputeerde Staten gunnen naar verwachting in mei 2017 de opdracht. De concessie Noord-Holland Noord betreft de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec en Texel. De nieuwe concessie gaat in op 22 juli 2018 tot medio juli 2028. Op dit moment verzorgt Connexxion het busvervoer in Noord-Holland Noord.

(Bron Provincie Noord Holland)

Wie wordt de nieuwe busvervoerder in Noord-Holland Noord vanaf medio 2018?

Langedijkers Facebook

Geef een reactie